Keila toiduringluskapi reeglid

  1. Kappi pandud toidu kasutamine on omal vastutusel
  2. Too kappi ainult kõlblikku kaupa. Hea oleks vältida liha-, kala- ja piimatooteid (lühike säilivusaeg). 
  3. Pane kappi ainult kinniseid pakendeid (avatud pakendite säilivusaeg võib olla oodatust lühem).
  4. Võta nii palju, kui tarvis ning jäta teistele ka. 
  5. Kui tood kappi toitu, märgi logiraamatusse, millal see toit toodud on (+säilivusaeg, kui pakendil puudu) ning anna märku Keila toidujagamise facebooki grupis, mis sa kappi viisid -nii jõuab info kiiremini inimesteni. 
  6. Paiguta värskem kraam tahapoole (nt kui tood 3 pakki jahu, pane pikema säilivusajaga tagumiseks pakiks).
  7. Jäta kapp enda järgi puhtaks, et teistel oleks hea kasutada.
  8. Kui tood enda valmistatud toitu, märgi kindlasti peale valmistamise kuupäev (ja säilivusaeg) ning allergeenid/koostis (nt laktoos, gluteen, lihatooted, pähklid jms)
  9. Tasub järgida toodete säilitamistemperatuuri! 
  10. Kui vajalikud tarvikud (puhastusvahendid, pastakas, logiraamat vm) otsa saavad/ära kaovad või on mõni muu mure, kirjuta facebookis Keila toidujagamise gruppi. 

Pea meeles, et: 

  • Toit ei ole prügi!
  • Toit on väärtuslik ning vajalik kõigile – ärme raiska!
  • Kui ise ei tarbi, jaga oma kogukonnaga – äkki kellelgi läheb just sinu “üleliigset” tarvis!

Kapi on ellu toonud MTÜ Keila Ringmajandus
Küsimuste korral kirjuta liisa@keilaringmajandus.ee ja heldena@keilaringmajandus.ee